|
Środa, 5 listopada 2025
Anna Wrona, dziennikarka portalspozywczy.pl
|
|
|
Jak skomercjalizować konkretne odkrycia i wyniki badań i przełożyć je na projekty biznesowe? Hydroponika, akwakultura i nowe technologie upraw – modele rozwoju, źródła finansowania i strategie komercjalizacji. Oto niektóre z tematów debaty "Innowacje i trendy w praktyce: od laboratorium do stołu", którą będę miała przyjemność poprowadzić już 17 listopada w ramach FRSIH 2025. Wśród prelegentów ugościmy przedstawicieli Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego, Polmlek, Rajpol, Smart Vegetables Innovations, Tetra Pak i Alfa Brokers. Serdecznie Państwa zapraszam!
|
|
W polskim mleczarstwie wiele się mówi o masowym napływie masła i OMP z USA i Nowej Zelandii. Marcin Hydzik, prezes Związku Polskich Przetwórców Mleka, wskazuje, że problem leży gdzie indziej.
|
|
|
Nowe technologie, zrównoważone modele produkcji i komercjalizacja innowacji będą w centrum jednej z debat tegorocznego Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Dyskusja pt. Innowacje i trendy w praktyce: od laboratorium do stołu odbędzie się 17 listopada 2025 r. w godz. 15.15–16.45 .
|
|
|
W trzecim kwartale 2026 roku PepsiCo planuje uruchomienie w Grodzisku Mazowieckim nowego automatycznego magazynu. Wartość inwestycji to ok. 10 mln dolarów. O szczegółach tej inwestycji rozmawiamy z Marcinem Chmielewskim, kierownikiem logistyki w PepsiCo Polska.
|
|
|
|
|
|
|
|
|