Newsletter Portalu Spożywczego
Portal Spożywczy Newsletter Portalu
Zobacz w przeglądarce
Anna Wrona Środa, 5 listopada 2025
Anna Wrona, dziennikarka portalspozywczy.​pl
Jak skomercjalizować konkretne odkrycia i wyniki badań i przełożyć je na projekty biznesowe? Hydroponika, akwakultura i nowe technologie upraw – modele rozwoju, źródła finansowania i strategie komercjalizacji. Oto niektóre z tematów debaty "Innowacje i trendy w praktyce: od laboratorium do stołu", którą będę miała przyjemność poprowadzić już 17 listopada w ramach FRSIH 2025. Wśród prelegentów ugościmy przedstawicieli Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego, Polmlek, Rajpol, Smart Vegetables Innovations, Tetra Pak i Alfa Brokers. Serdecznie Państwa zapraszam!
O tym się mówi
Coraz więcej masła z USA, ale Polska nie musi się bać. "Problem leży gdzie indziej"
Coraz więcej masła z USA, ale Polska nie musi się bać. "Problem leży gdzie indziej"
W polskim mleczarstwie wiele się mówi o masowym napływie masła i OMP z USA i Nowej Zelandii. Marcin Hydzik, prezes Związku Polskich Przetwórców Mleka, wskazuje, że problem leży gdzie indziej.
O tym się mówi
Innowacje i trendy w praktyce na FRSiH 2025. "Od laboratorium do stołu"
Innowacje i trendy w praktyce na FRSiH 2025. "Od laboratorium do stołu"
Nowe technologie, zrównoważone modele produkcji i komercjalizacja innowacji będą w centrum jednej z debat tegorocznego Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Dyskusja pt. Innowacje i trendy w praktyce: od laboratorium do stołu odbędzie się 17 listopada 2025 r. w godz. 15.15–16.45 .
O tym się mówi
PepsiCo o szczegółach inwestycji w Polsce za 10 milionów dolarów
PepsiCo o szczegółach inwestycji w Polsce za 10 milionów dolarów
W trzecim kwartale 2026 roku PepsiCo planuje uruchomienie w Grodzisku Mazowieckim nowego automatycznego magazynu. Wartość inwestycji to ok. 10 mln dolarów. O szczegółach tej inwestycji rozmawiamy z Marcinem Chmielewskim, kierownikiem logistyki w PepsiCo Polska.
Superbaner
Reformulacja, funkcjonalne przekąski i świadome smakowanie. Mondelez o rynku słodyczy
Słodycze przekąski
Reformulacja, funkcjonalne przekąski i świadome smakowanie. Mondelez o rynku słodyczy
Rośnie wartość eksportu produktów rolno-spożywczych
Rośnie wartość eksportu produktów rolno-spożywczych
Sprzedaż działki w Zabłotni opóźni inwestycję CPK? Minister infrastruktury zabrał głos
Inne
Sprzedaż działki w Zabłotni opóźni inwestycję CPK? Minister infrastruktury zabrał głos
Edukacja zamiast zakazów, głos przemysłu spirytusowego w debacie o alkoholu
Alkohole papierosy
Edukacja zamiast zakazów, głos przemysłu spirytusowego w debacie o alkoholu
ASOS™ – polski system optymalizacji pracy przemysłowych oczyszczalni ścieków, wyróżniony tytułem Innowacja Roku 2025
100 tys. punktów zbiórki w całej Polsce. Prezes Kaucja.pl o systemie kaucyjnym
Miliony butelek i puszek trafią do obiegu w nowym systemie kaucyjnym. Czy Polska jest gotowa na ten krok? O realnych wyzwaniach i tempie zmian opowiada Piotr Okurowski, prezes Kaucja.pl
Ukraińskie słodycze szturmują Europę. Najwięcej trafia do Polski i Rumunii
Rząd przyjmuje projekt nowelizacji ustawy o akcyzie. Nowa klasyfikacja PKD
Ukraińskie firmy tną produkcję masła przez spadek rentowności
Nowe regulacje EUDR zmienią branżę. Jakie wyzwania czekają firmy?
Zwrotka wdraża system kaucyjny w sieciach Livio, Nasz Sklep, Rabat Detal i SPAR
Gigantyczny pożar sklepu Netto. Cały budynek w ogniu
Lukas Podolski podbija rynek wart 2,5 mld zl. Nowy rozdział w Mangal Döner
Kanał Gospodarczy Kanał Gospodarczy
Czekolada droga jak miedź. Czy będziemy jeść zamienniki i wyroby czekoladopodobne?
Czekolada droga jak miedź. Czy będziemy jeść zamienniki i wyroby czekoladopodobne? Czekolada droga jak miedź. Czy będziemy jeść zamienniki i wyroby czekoladopodobne?