|
Środa, 5 listopada 2025
Paulina Piwowarek, Redaktorka naczelna
|
|
|
Podczas tegorocznego Forum Rynku Spożywczego i Handlu zaprezentujemy premierowo dwa raporty przygotowane przez redakcje PortalSpozywczy.pl, DlaHandlu.pl oraz WNP Economic Trends. Pierwszy dotyczy bezpieczeństwa żywnościowego - projektu, który wymaga współpracy biznesu, nauki i administracji. Drugi – logistyki nowej generacji dla e-commerce. To dwa obszary, które zdecydują o odporności i konkurencyjności polskiej gospodarki w najbliższych latach.
|
|
Jak utrzymać konkurencyjność produkcji żywności w świecie rosnących kosztów energii, niedoboru pracowników i gwałtownego postępu technologicznego? Odpowiedzi na to pytanie poszukają uczestnicy debaty pt. Inteligentna fabryka na trudne czasy – digitalizacja, AI, pracownicy i transformacja energetyczna w produkcji żywności, która odbędzie się 17 listopada 2025 r. w ramach Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2025.
|
|
|
Podczas XVIII edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu, które odbędzie się w dniach 17-18 listopada 2025 r. w Warszawie, redakcje PortalSpozywczy.pl, DlaHandlu.pl wspólnie z WNP Economic Trends zaprezentują dwa nowe opracowania analityczne poświęcone kluczowym wyzwaniom dla polskiej gospodarki: bezpieczeństwu żywnościowemu oraz logistyce przyszłości dla e-commerce.
|
|
|
Miesiąc obowiązywania systemu kaucyjnego za nami. Choć to niewiele czasu, gdy w grę wchodzą duże zmiany systemowe, to producenci mają już pierwsze wnioski. - Jesteśmy obecnie w okresie przejściowym dla nowego systemu kaucyjnego. To czas intensywnego testowania i dostosowywania procesów w praktyce. Przechodzą go wszyscy uczestnicy rynku i to naturalny proces przy tak dużej zmianie systemowej – mówi nam Katarzyna Pamuła, manager ds. wdrożenia systemu kaucyjnego w Nestlé Polska. Jak po tym czasie wygląda wiedza Polaków o systemie kaucyjnym i kiedy na sklepowych półkach pojawią się opakowania kaucyjne?
|
|
|
|
|
|
|