Newsletter Portalu Spożywczego
Portal Spożywczy Newsletter Portalu
Zobacz w przeglądarce
Paulina Piwowarek Środa, 5 listopada 2025
Paulina Piwowarek, Redaktorka naczelna
Podczas tegorocznego Forum Rynku Spożywczego i Handlu zaprezentujemy premierowo dwa raporty przygotowane przez redakcje PortalSpozywczy.pl, DlaHandlu.pl oraz WNP Economic Trends. Pierwszy dotyczy bezpieczeństwa żywnościowego - projektu, który wymaga współpracy biznesu, nauki i administracji. Drugi – logistyki nowej generacji dla e-commerce. To dwa obszary, które zdecydują o odporności i konkurencyjności polskiej gospodarki w najbliższych latach.
O tym się mówi
Inteligentna fabryka na trudne czasy. Ważna debata podczas FRSiH 2025
Inteligentna fabryka na trudne czasy. Ważna debata podczas FRSiH 2025
Jak utrzymać konkurencyjność produkcji żywności w świecie rosnących kosztów energii, niedoboru pracowników i gwałtownego postępu technologicznego? Odpowiedzi na to pytanie poszukają uczestnicy debaty pt. Inteligentna fabryka na trudne czasy – digitalizacja, AI, pracownicy i transformacja energetyczna w produkcji żywności, która odbędzie się 17 listopada 2025 r. w ramach Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2025.
O tym się mówi
Dwa raporty, dwa strategiczne tematy. Premiera na Forum Rynku Spożywczego i Handlu
Dwa raporty, dwa strategiczne tematy. Premiera na Forum Rynku Spożywczego i Handlu
Podczas XVIII edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu, które odbędzie się w dniach 17-18 listopada 2025 r. w Warszawie, redakcje PortalSpozywczy.pl, DlaHandlu.pl wspólnie z WNP Economic Trends zaprezentują dwa nowe opracowania analityczne poświęcone kluczowym wyzwaniom dla polskiej gospodarki: bezpieczeństwu żywnościowemu oraz logistyce przyszłości dla e-commerce.
O tym się mówi
System kaucyjny miesiąc po starcie. Pytamy, jak branża wdraża największą zmianę dekady
System kaucyjny miesiąc po starcie. Pytamy, jak branża wdraża największą zmianę dekady
Miesiąc obowiązywania systemu kaucyjnego za nami. Choć to niewiele czasu, gdy w grę wchodzą duże zmiany systemowe, to producenci mają już pierwsze wnioski. - Jesteśmy obecnie w okresie przejściowym dla nowego systemu kaucyjnego. To czas intensywnego testowania i dostosowywania procesów w praktyce. Przechodzą go wszyscy uczestnicy rynku i to naturalny proces przy tak dużej zmianie systemowej – mówi nam Katarzyna Pamuła, manager ds. wdrożenia systemu kaucyjnego w Nestlé Polska. Jak po tym czasie wygląda wiedza Polaków o systemie kaucyjnym i kiedy na sklepowych półkach pojawią się opakowania kaucyjne?
Superbaner
Ogórki z Indii w Biedronce. Dystrybutor wydał oświadczenie po burzy w sieci
Owoce warzywa
Ogórki z Indii w Biedronce. Dystrybutor wydał oświadczenie po burzy w sieci
Działka w Zabłotni zostanie zwrócona za cenę zakupu. Wiceprezes Dawtony rezygnuje z roszczeń
Biznes technologie
Działka w Zabłotni zostanie zwrócona za cenę zakupu. Wiceprezes Dawtony rezygnuje z roszczeń
"Branża opakowaniowa potrzebuje prostych zasad”. Torpol o konieczności deregulacji
Rosnący trend – jak orzech ziemny stał się jednym z filarów rozwoju ROS-SWEET
Czekolada z nasion słonecznika czy jednak z kakao? Barry Callebaut ogłasza przełom ws. cen
Komisja sejmowa za projektem zwiększającym podwyżki akcyzy na alkohol
Żabka o systemie kaucyjnym: Przyjmujemy opakowania kaucyjne i niekaucyjne
Krajewski: Będą decyzje w sprawie kolejnych dymisji w KOWR
Postępuje koncentracja produkcji świń w Polsce. Brakuje loch
System kaucyjny to początek. Nadchodzą kolejne kosztowne zmiany dla handlu
Aldi chce podbić Polskę. 400 sklepów jeszcze w tym roku