Newsletter Portalu Spożywczego
Portal Spożywczy Newsletter Portalu
Wtorek, 18 listopada 2025
Zobacz w przeglądarce
O tym się mówi
FRSiH 2025: Bezpieczeństwo żywnościowe, innowacje i ambicje polskiego FMCG
FRSiH 2025: Bezpieczeństwo żywnościowe, innowacje i ambicje polskiego FMCG
Tegoroczną edycję Forum Rynku Spożywczego i Handlu otworzyła dyskusja „Smart food, bezpieczeństwo żywnościowe, silna gospodarka. Głos nowoczesnego przemysłu spożywczego”. To sesja, która nadała ton całemu wydarzeniu – łącząc perspektywę stabilności gospodarki, konieczność dbania o bezpieczeństwo żywnościowe oraz ambicje polskiego przemysłu na globalnych rynkach.


O tym się mówi
Poznaliśmy laureatów Food & Retail Awards 2025
Poznaliśmy laureatów Food & Retail Awards 2025
Podczas uroczystej gali w ramach Forum Rynku Spożywczego i Handlu wręczono statuetki Food & Retail Awards. Tegoroczne nagrodzone projekty – od patentowanych receptur, przez produkty lokalne, po rozwiązania less waste – pokazują, jak szeroko definiowana jest dziś nowoczesność w sektorze FMCG.
O tym się mówi
Certyfikaty Dobry Produkt 2025 wręczone. Relacja z gali
Certyfikaty Dobry Produkt 2025 wręczone. Relacja z gali
Uroczysta gala zwieńczyła pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Podczas niej poznaliśmy tegorocznych laureatów certyfikatów Dobry Produkt. Nagrody te powędrowały do marek, które łączą jakość, innowacyjność i odpowiedzialność.
O tym się mówi
FRSiH 2025: Senator Piątkowska o dopłatach do rolnictwa
FRSiH 2025: Senator Piątkowska o dopłatach do rolnictwa
Podczas debaty na FRiSH 2025 senator RP Monika Piątkowska podkreśliła, że prosty system dopłat nie wzmacnia odporności polskiego rolnictwa.
FRSiH 2025: Decyzja przy półce siłą gospodarki?
Biznes technologie
FRSiH 2025: Decyzja przy półce siłą gospodarki?
"To fundament podejmowania decyzji”. Mariusz Śliwiński o innowacjach w mleczarstwie na FRSiH 2025
Mleko sery
"To fundament podejmowania decyzji”. Mariusz Śliwiński o innowacjach w mleczarstwie na FRSiH 2025
Marcin Pacholak na FRSiH 2025: AI i automatyzacja nie jest dla wszystkich
Biznes technologie
Marcin Pacholak na FRSiH 2025: AI i automatyzacja nie jest dla wszystkich
Piotr Kandyba o PPWR na FRSiH 2025: "Polska powinna uważać, żeby nie przedobrzyć"
Biznes technologie
Piotr Kandyba o PPWR na FRSiH 2025: "Polska powinna uważać, żeby nie przedobrzyć"
Sokołów na FRSiH 2025: Przechodzimy dużą transformację cyfrową
Mięso wędliny ryby
Sokołów na FRSiH 2025: Przechodzimy dużą transformację cyfrową
Marcin Strzelecki o strategii multifood na FRSiH 2025. "To element budowania bezpieczeństwa żywnościowego"
Inne
Marcin Strzelecki o strategii multifood na FRSiH 2025. "To element budowania bezpieczeństwa żywnościowego"
Anita Sowińska o systemie kaucyjnym: słuchamy branży, stawiamy na efektywność
Biznes technologie
Anita Sowińska o systemie kaucyjnym: słuchamy branży, stawiamy na efektywność
Mars Wrigley na FRSiH 2025: Rozwijamy w Polsce sieć klinik weterynaryjnych
Biznes technologie
Mars Wrigley na FRSiH 2025: Rozwijamy w Polsce sieć klinik weterynaryjnych
Mariusz Makowski o inwestycjach ekologicznych Mars Wrigley. "1 mld zł trafi do zakładu w Polsce"
Inne
Mariusz Makowski o inwestycjach ekologicznych Mars Wrigley. "1 mld zł trafi do zakładu w Polsce"
Jakub Nowak, prezes zarządu JNT Group na FRSiH 2025: "Biznes to jest maraton"
Biznes technologie
Jakub Nowak, prezes zarządu JNT Group na FRSiH 2025: "Biznes to jest maraton"
Regeneratywny ziemniak w praktyce: 15 lat doświadczeń Krzysztofa Grudnego w Programie Agrarnym PepsiCo
.
Polmlek na FRSiH: Frakcjonowanie laktoferyny to wspólny sukces nauki i biznesu
Zenon Daniłowski, Makarony Polskie na FRSiH 2025: Myśleć do przodu, nie żyć dniem dzisiejszym
FRSiH 2025: Stabilne prawo warunkiem rozwoju firm
Marcin Zieliński o problemach biznesu na FRSiH 2025. "Sieci powinny preferować lokalne firmy"
"Nadchodzi fala dobrej koniunktury dla branży". O uprawach hydroponicznych na FRSiH 2025
Polmlek na FRSiH: W mleczarstwie narasta cykliczny kryzys
FRSIH 2025: System kaucyjny. Jak branża spożywcza skorzysta na nowych zasadach?