Newsletter Portalu Spożywczego
Portal Spożywczy Newsletter Portalu
Piątek, 21 listopada 2025
Zobacz w przeglądarce
O tym się mówi
FRSiH 2025: Zrównoważone strategie spożywcze. W co inwestują liderzy?
FRSiH 2025: Zrównoważone strategie spożywcze. W co inwestują liderzy?
Choć temat ESG i wymogów związanych m.in. z raportowaniem budzi wiele kontrowersji, wiele nie tylko dużych firm z sektora rolno-spożywczego na trwałe wdrożyło ten aspekt do swoich strategii i planów inwestycyjnych - to jeden z wniosków z debaty  "Zrównoważone strategie spożywcze. W co inwestują liderzy?" na Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2025.
O tym się mówi
Carrefour: od aplikacji po roboty. Tak zmieni się handel w Polsce
Carrefour: od aplikacji po roboty. Tak zmieni się handel w Polsce
Carrefour buduje jednolity ekosystem zakupowy mimo wielu formatów sklepów, w którym aplikacja, AI i automatyzacja splatają się z potrzebą kontaktu z człowiekiem. Podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu przedstawiciel sieci Robert Stupak pokazał, jak te procesy kształtują handel dziś i jak być może z biegiem lat doprowadzą do wejścia na rynek ... humanoidalnych robotów.
O tym się mówi
Szymon Mordasiewicz, YouGov: "Jedzenie ma smakować, technologia służyć"
Szymon Mordasiewicz, YouGov: "Jedzenie ma smakować, technologia służyć"
Od aplikacji po robotykę i automatyzację: handel wchodzi w erę technologii, ale fundament się nie zmienia. Podczas FRSiH Szymon Mordasiewicz podkreślił, że jedzenie musi smakować, a technologia służyć. Tak samo jak wciąż służy offline, odpowiadający za 96–97 proc. zakupów Polaków.
O tym się mówi
Żabka jak food court. Po sukcesie pizzy sieć szuka nowych pomysłów
Żabka jak food court. Po sukcesie pizzy sieć szuka nowych pomysłów
Dzisiaj do Żabki możemy przyjść m.in. po lekką sałatkę, kanapkę ze stripsami, kotlet z buraczkami czy po pizzę w 3 minuty. – Mała Żabka z ofertą gastro przypomina dla mnie food court, czyli miejsce gdzie każdy znajdzie coś dla siebie – mówił Jan Kisielewski, Brand & Innovation Director Żabka Polska, podczas FRSiH 2025.
Superbaner
FRSiH 2025: ROP budzi poważne obawy środowiska mleczarskiego
Mleko sery
FRSiH 2025: ROP budzi poważne obawy środowiska mleczarskiego
FRSiH 2025: Ambicje firm spożywczych napędzają polską gospodarkę
Handel dystrybucja
FRSiH 2025: Ambicje firm spożywczych napędzają polską gospodarkę
Ireneusz Kozber, Millano na FRSiH 2025: Przed wdrożeniem AI w firmie należy zadać sobie 4 pytania
Słodycze przekąski
Ireneusz Kozber, Millano na FRSiH 2025: Przed wdrożeniem AI w firmie należy zadać sobie 4 pytania
Otwarte Klatki na FRSiH 2025: Dobrostan zwierząt w ESG czy komunikacji po prostu się opłaca
Mięso wędliny ryby
Otwarte Klatki na FRSiH 2025: Dobrostan zwierząt w ESG czy komunikacji po prostu się opłaca
Colian Logistic na FRSiH 2025: Automatyzacja nigdy nie zastąpi człowieka
Biznes technologie
Colian Logistic na FRSiH 2025: Automatyzacja nigdy nie zastąpi człowieka
FRSiH 2025: Handel nie potrzebuje rewolucji, ale stabilności prawa i współpracy ponad podziałami
FRSiH 2025: Handel nie potrzebuje rewolucji, ale stabilności prawa i współpracy ponad podziałami
Avery Dennison na FRSiH 2025: Opakowania mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności
Biznes technologie
Avery Dennison na FRSiH 2025: Opakowania mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności
IPP Polska na FRSiH 2025: W systemie poolingu cykl życia palety to nawet 10 lat
Biznes technologie
IPP Polska na FRSiH 2025: W systemie poolingu cykl życia palety to nawet 10 lat
"Zamierzamy umacniać się na rynku”. Makarony Polskie podsumowują trzy kwartały 2025 roku
Zboża oleiste
"Zamierzamy umacniać się na rynku”. Makarony Polskie podsumowują trzy kwartały 2025 roku
Mondelēz rozbudowuje fabrykę ciastek w Płońsku. To inwestycja za 620 mln zł
Słodycze przekąski
Mondelēz rozbudowuje fabrykę ciastek w Płońsku. To inwestycja za 620 mln zł
Nowość! Koncentraty napojów Herbapol – buzzzuj, miksuj, smakuj tak, jak lubisz
EIT Food Next Bite Satellite „Accelerating Innovation Through Women Leadership” Dołącz do nas
Adam Niesterok nowym dyrektorem sprzedaży w Kraft Heinz Polska
Pod presją rynkowych wyzwań i nowych regulacji. O przyszłości polskiego rolnictwa na NWwR
Auchan otwiera nowe centrum dystrybucji. Roboty i sztuczna inteligencja w logistyce spożywczej
Okechamp wchodzi w restrukturyzację. "To porządkowanie finansów, a nie upadłość"
Polacy gotowi na kaucję, ale mylą szczegóły – nowy raport Kaucja.pl
Nowoczesność, wysoka jakość oraz rolnictwo regeneracyjne. Tak produkuje się ziemniaki w Programie Agrarnym PepsiCo