|
Choć temat ESG i wymogów związanych m.in. z raportowaniem budzi wiele kontrowersji, wiele nie tylko dużych firm z sektora rolno-spożywczego na trwałe wdrożyło ten aspekt do swoich strategii i planów inwestycyjnych - to jeden z wniosków z debaty "Zrównoważone strategie spożywcze. W co inwestują liderzy?" na Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2025.
|
|
|
Carrefour buduje jednolity ekosystem zakupowy mimo wielu formatów sklepów, w którym aplikacja, AI i automatyzacja splatają się z potrzebą kontaktu z człowiekiem. Podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu przedstawiciel sieci Robert Stupak pokazał, jak te procesy kształtują handel dziś i jak być może z biegiem lat doprowadzą do wejścia na rynek ... humanoidalnych robotów.
|
|
|
Od aplikacji po robotykę i automatyzację: handel wchodzi w erę technologii, ale fundament się nie zmienia. Podczas FRSiH Szymon Mordasiewicz podkreślił, że jedzenie musi smakować, a technologia służyć. Tak samo jak wciąż służy offline, odpowiadający za 96–97 proc. zakupów Polaków.
|
|
|
Dzisiaj do Żabki możemy przyjść m.in. po lekką sałatkę, kanapkę ze stripsami, kotlet z buraczkami czy po pizzę w 3 minuty. – Mała Żabka z ofertą gastro przypomina dla mnie food court, czyli miejsce gdzie każdy znajdzie coś dla siebie – mówił Jan Kisielewski, Brand & Innovation Director Żabka Polska, podczas FRSiH 2025.
|
|
|
|
|
|
|