relay icon

by Firefox Relay

0 email trackers removed

Upgrade for more protection

Forum Kafeteria
Cześć   ,
afekafe dodał komentarz do temat, Świeża rybka Miedzyzdrojach


afekafe napisał:
1 minutę temu, salix napisał:

Frytki po przyrządzeniu się odsacza z oleju, a nie zostawia do nasiąknięcia. Takie nasiąknięte olejem są niejadalne.

Nie przeczytałaś dokładnie tego co napisałam.

Okey. Będzie wklejka.

Aby usmażyć chrupiące frytki, najlepiej jest smażyć je dwukrotnie. Najpierw w temperaturze 150-160°C, a następnie po lekkim przestudzeniu w wyższej temperaturze, ok. 180-190°C. Ważne jest, aby użyć odpowiedniego oleju, takiego jak rzepakowy, i dobrze osuszyć frytki przed smażeniem. 

Ta metoda była mi znana, gdy syn lubił frytki. Konkretnie, to Makłowicz uczył dzieci jak zrobić smaczne frytki.

Przejdź do postu


— Forum Kafeteria
Otrzymałeś tę wiadomość, ponieważ obserwujesz Temat 'Świeża rybka Miedzyzdrojach'.
Chcesz zrezygnować z otrzymywania takich wiadomości e-mail? Przestań obserwować lub dostosuj swoje preferencje.
Kliknij, aby zobaczyć naszą politykę prywatności
Forum Kafeteria